De smakelijke onthulling van Catootjes geheime appeltaart recept!
Kwam je bij Seizoen & Stijl? Dan heb jij vast weleens Catootjes appeltaart geproefd! Catootje bakte zes jaar lang iedere week en soms wel elke dag een verse appeltaart voor Seizoen & Stijl. Altijd was de taart even smeuïg en goed gevuld met de beste Betuwse appels. De klanten van Seizoen & Stijl hebben ontelbaar vaak naar het recept gevraagd. Tot nu toe bleef dat een groot geheim. Maar speciaal voor de echte liefhebber delen wij nu dan toch het unieke recept!
Benodigdheden
- 1 plaat of 2 ronde vormen van 24 diameter
- 600 gram boter (Blueband)
- 450 gram suiker
- 900 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
Voor de vulling:
- Appels, geschild ca. 1750 gram
- 2 grote eetlepels suiker
- 2 grote eetlepels custard
- 1 grote eetlepel kaneel
- wat geraspte sinaasappelschil
- 1 kopje melk
(Naar smaak kun je nog rozijnen of walnoten toevoegen)
Recept
- Schil de appels en snij ze in stukjes.
- Doe de boter, suiker en iets zout 3 min. in de magnetron
- Als je de boter, suiker en zout uit de magnetron haalt kneed je vervolgens het zelfrijzend erdoorheen.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 175C.
- Verdeel het deeg over het bakblik of in de vorm. En bewaar een beetje deeg voor de bovenkant van de taart
- Meng de appels met ingredienten door elkaar heen en doe dit over het deeg. Kruimel dan het overige deeg eroverheen.
- Giet wat melk over de taart, druk alles aan en plaats jouw eigen Catootjes appeltaart in de voorverwarmde oven
- Afhankelijk van jouw oven is de taart klaar na ca. 45min – 60min.
Deel je ons een foto van jouw Catootjes appeltaart?
Je bent de eerste die hier een bericht plaatst